top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhendrikvandeginste

En straks komt de wagenmaker langs...

Het project Popp is nog lang niet af. We voorzien toch nog heel wat weken en maanden vooraleer we een streep zullen trekken. Wie die streep sneller gezet wil zien, een warme oproep om mee te helpen (We zijn rap content. :-) )

En tegelijk komt daar een ander project langs waarin Heemkunde West-Vlaanderen betrokken is: 'Je eigen onderzoek naar de wagenmakerij' (samen met CAG en Histories). Met dat project wil men vrijwilligers stimuleren om op zoek te gaan naar informatie in hun eigen omgeving of familie betreffende wagenmakers. Dat onderzoek kan men doen uitmonden in een artikel voor het lokale heemkundige tijdschrift, of in een tentoonstelling gieten, of... Tegelijk kan je rekenen op steun van anderen die tegelijk voor hun omgeving aan het zoeken zijn: noem het misschien een soort van lotgenoten.

Vanuit dit project gaan we alvast proberen om de wagenmakers, vermeld in de al afgewerkte Popp-leggers, in een lijst te gieten. Iedereen die dan onderzoek doet naar zijn lokale wagenmakers kan dus rekenen op de gegevens. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook uitspraken doen over hoe rijk de wagenmakers in je dorp waren ten opzichte van wagenmakers op andere plaatsen in de provincie. Of...

We zijn dus in onze nopjes. Het werk, ons werk zal gebruikt worden en de geschiedschrijving wordt rijker, interessanter door. Op naar nog een afgewerkte Popp-legger!!!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klaar!

Nieuwjaarsbrief West-Vlaanderen verpoppt 2022

Een kalenderjaar is voorbij. We houden wat aan tradities en dus schrijven we net zoals vorig jaar een nieuwjaarsbrief. Daarin geven we een stand van zaken over hoe het is met het driejarig project 'We

Comments


bottom of page