top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhendrikvandeginste

Nieuwjaarsbrief West-Vlaanderen verpoppt 2021

Het is maar hoe je kijkt naar het glas dat halfvol of halfleeg is. We namen ons met Heemkunde West-Vlaanderen voor om gedurende drie jaar het Popp-project te behartigen. En vandaag zijn we daar nog net in de eerste helft van. Morgen is dat verleden tijd.

Hoever staan we dan? Voor de ene zal glas voller zijn dan voor de andere. Dat is zoals gezegd afhankelijk van je kijk. Ruim een derde van alle percelen zijn volledig afgewerkt. Deze gegevens gevoegd bij diegene die al werden ingevoerd , maar niet gecontroleerd , dat is ruim de helft. Maar we konden ook gebruik maken van databanken die we enkel moesten aanpassen, om die gegevens in onze eenvormige databank op te nemen. We weten ook niet exact hoever elke vrijwilliger staat met de invoer van de gemeente die hij/zij voor zijn/haar rekening neemt. Enfin: hoever staan we nu?

Misschien kan een ander cijfer iets vertellen: vandaag zijn er 97 West-Vlaamse gemeenten (voor de fusiegolf) afgewerkt. 24 gemeenten zijn ingevoerd, maar nog niet nagekeken (onder meer op eenvormigheid). Samen is dat 121 gemeenten. En toeval of niet: we tellen 240 gemeenten in totaal. En tegelijk zijn in de leggers van nog andere gemeenten vrijwilligers actief. Dus vanuit die kijk zeker een halfvol glas.

In deze periode kunnen we elkaar geen glas inschenken. Dat spijt ons. Maar daarom deze vraag om zelf je glas te vullen. En aarzel niet: helemaal vol. En drink op de gezondheid van jezelf en dat van de vrijwilligers die dit project doen slagen!

Gelukkig nieuwjaar!


Je kapoentjes van het West-Vlaanderen verpoppt-project. ;-)

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klaar!

Nieuwjaarsbrief West-Vlaanderen verpoppt 2022

Een kalenderjaar is voorbij. We houden wat aan tradities en dus schrijven we net zoals vorig jaar een nieuwjaarsbrief. Daarin geven we een stand van zaken over hoe het is met het driejarig project 'We

Comments


bottom of page